Hållbar grönsaksproduktion i framtiden i Sydvästra Finland – Tulevaisuuden kestävä vihannestuotanto Lounais-Suomessa
Välkommen till att lyssna på och ta del i diskussion om framtidens hållbara grönsaksproduktion på friland i Sydvästra Finland.
Tidpunkt: onsdag 20.3.2024 kl. 9.30–14.30
Plats: Livia Tuorla, auditoriet, Tuorlavägen 1, 21500 Pikis
Vilka är produktionens styrkefaktorer och utmaningar i regionen? Erbjuder ökande efterfrågan av grönsaker nya möjligheter i framtiden? Hur förändras odlingsmetoderna? Kan klimatförändringen möjliggöra odling av nya växtarter? Kom med och diskutera samt skapa visioner om hur grönsaksproduktionen borde utvecklas i regionen.
Program
9.30 | Morgonkaffe |
10.00 | Tillfället öppnas |
10.10 | Möjligheter med åkerrobotar i grönsaksodling – Peltorobo-projektets erfarenheter från sommaren 2023, sakkunnig Eerikki Kaila, Arbetseffektivitetsföreningen (TTS) |
10.40 | Grönsaksodlingens styrkefaktorer och utmaningar i Sydvästra Finland (diskussion) |
11.40 | Lunch |
12.40 | Jordbrukarens anförande, Lauri Niittynen, Kallela gård, Bjärnå |
13.00 | Mot framtiden – grönsaksproduktionens framtidsutsikter i Sydvästra Finland |
14.00 | Kaffepaus |
14.15 | Kommentarer, odlingssakkunnig Riikka Nykänen, Apetit Ruoka Oy |
14.30 | Tillfället avslutas |
Tillfället går i huvudsak på finska, men man kan också bra kommentera och diskutera på svenska. Diskussionstillfället är öppet och gratis för alla.
Kaffe och lunch avgiftsfritt för alla deltagare.
Anmäl dig senast 14.3.2024
Via Lyyti-länken: Tulevaisuuden kestävä vihannestuotanto Lounais-Suomessa
Mera information
Kontakta Karoliina Rimhanen, tfn 040 747 1255 eller e-post karoliina.rimhanen@luke.fi
Comments are closed.