Drömmen om livet på landet

Videoserien “Drömmen om livet på landet” föddes när Svenskfinlands Byar fick tilläggsfinansiering för att göra en insats som främjar inflyttningen till landsbygden. Finansieringen är en del av statsbidraget som delas ut genom organisationen Finlands Byar. I videoserien visas livet på landsbygden och i skärgården ur en sådan vinkel att det kan stämma in på vilken idyllisk plats som helst i Svenskfinland. I avsnitten träffar vi människor som valt att flytta till landet, de som vuxit upp och valt att stanna på landet och en familj som lever ett rikt liv ute i skärgården.

Landsbygdsbarometern 2020 visar att en klar majoritet (61%) av finländarna anser att landsbygden är en plats för ett gott liv. Steget att faktiskt flytta ut på landet är ändå stort och främmande. Genom att kort visa lite av allt landsbygden och skärgården kan erbjuda kan steget kännas mindre och drömmen bli verklighet.

Svenskfinlands Byar är ett samarbetsforum för landsbygdsutveckling i Svenskfinland och jobbar för att stöda och hjälpa byarna i deras verksamhet. Svenskfinlands Byar har ett nära samarbete med regionala byaföreningarna och lokala aktionsgrupper. Svenskfinlands Byar upprätthålls av Svenska lantbrukssällskapens förbund, SLF.

Länk till videoserien>>

Nora Backlund, specialsakkunnig, Svenska lantbrukssällskapens förbund, 044 0797079

Camilla Wahlberg, medverkar i avsnitt 1 – planerar flytt till landsbygden, 040 0532262