Boken Växtodling i förändring har utkommit
Nya odlingsväxter och teknologier förnyar växtproduktionen. Allt större inverkan har verksamhetsmiljöns förändringar och konsumenternas krav. Jordbrukets viktigaste uppgift är att producera högklassiga och trygga råvaror, men det är inte längre den enda uppgiften.
För konsumenten har ansvarsfullhet inom matproduktionen en allt större betydelse
Av matproduktionen och odlingsmetoderna kräver man hållbarhet i fråga om miljön och klimatförändringen. Vad och hur vi odlar påverkar miljön, klimatet och naturen samt människornas kost och hälsa. De inhemska produkter som konsumenterna väljer till sin varukorg har betydelse för växterna som odlas och åkeranvändningen.
Läs bl.a. om nya livsmedelsproteinväxter, växter för våtmarksodling, hur samodling diversifierar odlingen, om tunnel- och vertikalodling samt vilka möjligheter ny teknologi medför.
Storlek: B5, 104 sidor, pris: 34 euro (inkl. moms)
Comments are closed.