Tfn 09 135 1035, info@slf.fi

Webbshop.

Beställ publikationer

Gårdsbruk i bolagsform

23.00 

Boken ger basfakta om olika företagsformer och behandlar frågor som påverkar valet av bolagsform.

Med hjälp av åskådliga exempel behandlas boken de tre vanligaste bolagiseringssituationerna för gårdsbruksföretag: bolagisering av lantbruk, bolagisering av gårdens övriga företagsverksamhet och bolagisering av gemensam verksamhet gårdsbruksföretag emellan.

Beskrivning

Gårdsbruk i bolagsform

Forskning för framåt nr. 23

Redaktion: Ari Enroth, Peter Österman och Taina Harmoinen

Boken är ett mångsidigt informationspaket för gårdsbruksföretagare som funderar på om och när det lönar sig att bolagisera sitt företag. Eller, om någon del av verksamheten borde bedrivas i bolagsform. Vilka fördelar kan det ge?

Boken ger basfakta om olika företagsformer och behandlar frågor som påverkar valet av bolagsform. Eftersom beskattningen är en viktig faktor såväl vid valet av bolagsform som när bolagiseringen utförs i praktiken har skattefrågorna en central roll i boken. Publikationen innehåller också information om de olika företagsformernas inverkan på företagarens pensions- och socialskydd, lantbruksstöden samt rätten till avbytarservice.

I separata avsnitt behandlas dessutom hur bolagisering av hela lantbruket, bolagisering av annan affärsverksamhet i anslutning till jordbruket och bolagisering av olika samarbetsformer mellan lantbrukarna utförs i praktiken.

Storlek: B5, 96 sidor, utgiven 2007

Pris: 23 euro (inkl. moms 10 %)

Boken finns också på finska: proagriaverkkokauppa.fi

Back to Top