HYÖTY-projektet ordnar: Framtidens hållbara grönsaksproduktion onsdagen den 20.11.2024
Datum: 20.11.2024 klo 9.30-14.30
Plats: Yrkesakademin i Österbotten, Campus Kungsgård, Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 Vasa, auditoriet
Distans: Deltagande via Teams möjligt (länk kommer till e-post efter anmälan)
Vilka är styrkorna och utvecklingsbehoven inom grönsaksproduktionen? Hur kunde vi utveckla produktionssystemen för grönsaker genom att främja klimatsmarthet, resiliens och mångfald? Kom med att diskutera och skapa en vision, hur vi kan befrämja grönsaksproduktionen i Finland.
Program
9:30 Kaffe
10:00 Inledning, Nina Sevelius (SLF), Terhi Suojala-Ahlfors (Luke) och Karoliina Rimhanen (Luke)
10:10 Katarina Lassheikki, Trädgårdsförbundet: Nyttan med kvalitetssystem (distans)
10:40 Grönsaksodlingens styrkor och utmaningar idag (gruppdiskussion)
11:40 Lunch
12:40 Kommentar av kvalitetschef Anssi Vuorinen, Fresh Servant Oy (på finska)
13:00 Tony och Rebecca Granholm, Granholms grönsaker: Grönsaksodling hos Granholm
nu och framöver
13:20 Grönsaksodlingens framtid (gruppdiskussion)
Kaffepaus ca kl. 14
14:30 Evenemanget avslutas
Evenemanget arrangeras av HYÖTY-projektet – Mångfunktionella odlingsmetoder på grönsaksgårdar.
Evenemanget är öppet för alla och gratis.
Anmälningar
Deadline för anmälan på plats tisdag 12.11.2024 och för distans (via Teams) måndag 18.11.2024.
Anmäl dig via det här formuläret
Mera information
Nina Sevelius, utvecklingschef för trädgårdsproduktion, SLF, tfn 043 824 8705, nina.sevelius@slf.fi
Terhi Suojala-Ahlfors, specialforskare, Naturresursinstitutet (Luke), tfn 029 532 6557,
terhi.suojala-ahlfors@luke.fi
Välkommen!
HYÖTY-projektet förverkligas av Naturresursinstitutet i Finland (Luke) och Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF). Projektets målgrupper är grönsaksodlare, företag inom sektorn, experter, rådgivare och studenter inom sektorn. Projektet genomförs som ett riksomfattande samarbetsprojekt och verksamheten ordnas på finska och svenska. Projektet pågår 1.1.2024–31.12.2026.
Comments are closed.