Beskrivning
Utfodring av mjölkkor
Forskning för framåt nr. 29
Redaktion: Juho Kyntäjä, Sanna Nokka, Taina Harmoinen
Boken ger tips om planering och hantering av utfodringen som helhet ända från de långsiktiga planerna till det dagliga arbetet. Boken underlättar att tolka hur de viktigaste faktorerna i utfodringen påverkar foderintaget och mjölkavkastningen. Den är också till hjälp när man väljer den optimeringsgrund för utfodringen som bäst stöder de egna målsättningarna och den lämpligaste utfodringsmetoden för den egna besättningen.
Boken behandlar också hur de näringsämnen som kon behöver inverkar på produktionen samt om fodrens egenskaper, fodervärden och smältbarhet. Den informationen behövs vid planering och utförande av utfodringen. Kons matsmältning samt näringsämnenas smältbarhet och utnyttjandegrad beskrivs också åskådligt i guiden.
Storlek: B5, 140 sidor, utgiven 2011
Pris: 32,50 euro (inkl. moms 14 %)
Boken finns också på finska: proagriaverkkokauppa.fi